Groepsfoto #3 - Fotoshoot Christenunie fractie Assen, Ondernemersfabriek Assen © 2018 Matthijs Jonker Fotografie

Fotoshoot ChristenUnie fractie Assen

Begin januari mocht ik op een koude vrijdagmiddag op pad met een aantal leden van de ChristenUnie om foto’s maken. De wens was om niet te stijve, te formele portretfoto’s en groepsfoto’s te maken. Qua locatie werd geopperd om bijvoorbeeld de oude graansilo aan de Havenkade in Assen te gebruiken. Tot een aantal jaren geleden was dit een leegstaand pand. Vergane glorie, een monument van oude tijden. Tegenwoordig is hier de Ondernemersfabriek gevestigd. Al eerder zou ik hier foto’s maken met een bruidspaar maar die zag er op het laatste moment van af. Zodoende was ik heel erg blij om eindelijk op deze fantastisch locatie te fotograferen!

Na een flinke klim via smalle en steile trappen kwamen we op de 8e etage aan. Een grote ruimte waarin (waarschijnlijk) de aangeleverde graan verdeeld werd over verschillende buizensystemen. De ruimte is rondom voorzien van mat glas en dat gaf supermooi diffuus licht. Een enorme meevaller want het was al laat in de middag op deze grauwe januaridag. Allebei geen ideale ingrediënten voor natuurlijk licht. Desalniettemin was het een fantastische ervaring om op deze prachtige locatie (groeps-) portretten te maken.

Naast individuele portretfoto’s maakte ik ook groepsfoto’s van de fractie in diverse samenstellingen. Dit laatste is afhankelijk van het verloop van de verkiezingen en wie er wel of niet in de fractie van de ChristenUnie zal plaatsnemen.

De tip van de Ondernemersfabriek om warm aan te kleden bleek een goede. In de eerste plaats omdat lang niet alle ramen de tand des tijds hebben doorstaan. En daarbij was er nooit een  verwarming aanwezig!

Foto-galerij van de fotoshoot van de ChristenUnie

 

Bekijk een aantal van de gebruikte foto’s op de website van de ChristenUnie.