Gezin familie Medendorp fotoshoot De Naturij Drachten Friesland © 2017 Matthijs Jonker Fotografie

Familieshoot van groot formaat in De Naturij

De perfecte ingrediënten voor een familieshoot van groot formaat in De Naturij: een heerlijke zonnige vrijdagochtend, 60 opgewekte en prachtige mensen in de leeftijd van 0 tot 91 jaar jong en een fantastische speeltuin/kinderboerderij De Naturij in Drachten. Ik mocht deze dag foto’s maken van en voor deze grote familie. Ze vierden die dag dat opa 91 jaar oud zou worden en daarom wilden ze dit vastleggen met een fotoshoot.

Voorafgaand aan de fotoshoot heb ik een aantal sfeerfoto’s gemaakt van De Naturij. Dit gaf mij meteen de gelegenheid om de locatie te verkennen en leuke foto-plekken uit te zoeken. Deze foto’s zullen in het foto-album worden gebruikt, wat door de familie zelf gemaakt zal worden. Dat wordt ongetwijfeld een prachtige herinnering aan een prachtige dag!

 

Een familieshoot met zoveel mensen is een ware uitdaging – één die ik graag aanga. Allereerst probeer ik iedereen binnen mijn kader te krijgen. Daarnaast zorg ik ervoor dat mensen met rode en roze kleding niet te dicht naast elkaar staan. Voor zover dit lukt natuurlijk, want sommige gezinnen wilden juist weer bij elkaar staan.
Helaas voorkom je met een dergelijke grote groep niet dat er iemand net even niet kijkt, of juist gek kijkt of half verborgen is achter een ander.

Er was ruimte voor zowel foto’s van de volledige familie als voor foto’s van gezinnen en stellen. Ook maakte ik van alle kleinkinderen diverse portretten.

 

Foto-galerij van deze familieshoot van groot formaat in De Naturij

Klik op een foto om de slideshow van deze familieshoot te startenoot f