Beroep in beeld: Marco (opticien)

Beroep in beeld. In deze serie leg ik de mens vast in relatie tot zijn beroep. Doel is om de beoefenaar van dit beroep verhalend in foto’s uit te drukken, met de nadruk op de uitgevoerde handelingen.
Ik loop een tijdje mee en vraag wat uitleg over de facetten van zijn of haar beroep, de voorbereiding, uiteindelijke werkzaamheden en nawerk. Het resultaat is een portret in 12 tot 16 zwart/wit-foto’s.

In deze serie zien we Marco. Hij is werkzaam als opticien bij Pearle in Haren. Hij is één van de vaste gezichten in de winkel. Hier helpt en adviseert hij klanten met het uitzoeken van een nieuw of ander montuur. Ook voert hij oogmetingen in de winkel uit om zo de juiste sterkte van de brilglazen te bepalen.

Naast verkoper in de winkel verwerkt Marco ook de bestellingen. Hiervoor moeten de glazen op maat worden geslepen volgens de door de oogmeting bepaalde sterkte. Elk gezicht en elk oog is verschillend. Daarom moeten monturen regelamtig worden aangepast om goed passen te kunnen zijn voor de klant.

Bekijk ook de eerdere blog uit de serie Beroep in Beeld over melkveehouder Leo.

Foto-galerij van dit beroep in beeld

Bekijk hieronder de foto-galerij van Marco.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*