In deze serie leg ik de mens vast in relatie tot zijn werk. Doel is om de beoefenaar van dit beroep verhalend in foto’s uit te drukken, met de nadruk op de uitgevoerde handelingen.
Ik loop een tijdje mee en vraag wat uitleg over de facetten van zijn of haar beroep, de voorbereiding, uiteindelijke werkzaamheden en nawerk. Het resultaat is een portret in 12-16 zwart/wit-foto’s.

Woensdagochtend 4:25. Ik rij het erf van melkveehouder Leo Swarts (Zeijen) op. Eind augustus en nog echt donker. Leo en Tim drinken hun koffie op en gaan aan de slag. Ik loop met Tim mee de melkcarrousel én de geur van mest in. Hij gaat aan de slag en legt me gaandeweg uit hoe één en ander werkt. En echt, na 10 minuten ruik je de lucht niet meer. Daarna volg ik Leo bij het voeren van de kalfjes, opdrijven van de koeien de melkcarrousel in en het schoonmaken van de stallen.

Anderhalf uur later stap ik weer in de auto om thuis even snel te douchen en om te kleden. Voor velen moet de dag nog beginnen.

 

klik op een foto om de slideshow te starten
Beroep in beeld: Leo